5. jan, 2015

Met sieraden moet je voorzichtig omgaan...

Sieraden van Wobby Hobby bevatten geen edelmetaal, zoals echt zilver of goud wat je bij de juwelier vindt. Hierdoor kunnen (verzilverde) sieraden na verloop van tijd wat minder mooi worden. Hier een paar tips hoe je je sieraden het beste kunt onderhouden:

- Laat je sieraden niet in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen verkleuren of afgeven. Doe ze niet om tijdens het douchen, schoonmaken, sporten, zonnen etc.  en bewaar ze niet op een vochtige plek. Wanneer sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan zo snel mogelijk.

- Doe je sieraden ALTIJD af tijdens het slapen.

- Ben voorzichtig met parfum, bodylotion, oliën en andere cosmetica. Deze kunnen leiden tot snelle verkleuring van de metalen. Doe bijvoorbeeld eerst de parfum op en pas als laatste je sieraden aan.

- Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of doosje te bewaren. Zo voorkom je verkleuring door aanraking met licht en lucht. Ook voorkom je zo dat je sieraden met elkaar in de knoop raken.

- Geen huid is hetzelfde. Door verschil in huidzuur kan de verkleuring van het sieraad bij de ene persoon sneller optreden dan bij de ander.

- 🙂Een handige tip om verkleuring tegen te gaan (of bij allergie): doe een dun laagje blanke nagellak over de metalen onderdelen en laat dit goed drogen. Dit geeft een extra beschermlaagje waardoor je nog langer van je sieraad kunt genieten.